Prozivka i prvi trening igrača FK Krupe

Fudbaleri Krupe počeli su sa pripremama za nastavak sezone u Prvoj ligi Republike Srpske u kojoj je osnovni cilj osvajanje titule i plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Na prvom treningu treneru Zoranu Mariću odazvalo se 28 fudbalera.

Krupa će nastavak sezone dočekati sa osam bodova viška u odnosu na prvog pratioca, Rudar iz Prijedora, a predsjednik Draško Ilić kaže da su stvoreni svi uslovi za kvalitetne pripreme. 

-Mi smo ovaj period iskoristili da se igrači i treneri odmore, mi prođemo kroz sve što je potrebno da ih dočekamo potpuno spremni i da obezbjedimo uslove za početak priprema. Bitno je reći da će se pripreme odraditi u Krupi na Vrbasu. Odradićemo ljekarske preglede i testiranja, a od prvog putujemo u Medulin gdje ćemo odraditi drugi dio priprema. Poslije toga se vraćamo ponovo u Krupu gdje ćemo odigrati mečeve. Naš cilj je dobro poznat svima, tako se i ponašamo, napravili smo osam bodova razlike u odnosu na Rudar, samo sa jednom ambicijom da se vratimo u Premijer ligu. Imamo interes da se klub ojača na nekim pozicjijama kako bismo ulaskom u Premijer ligi imali kostur koji može odgovoriti zahtjevima Premijer lige i kako bismo u ljetnom prelaznom roku završili još jednam ciklus u prelaznom roku  sa kojim bismo kompletirali tim za viši rang takmičenja – rekao je Ilić.

Direktor Krupe Mladen Ilić rekao je da kompletnu sportsku ali i administrativnu strukturu u klubu očekuje ogroman posao. 

Pred nama su pripreme koje ćemo odraditi u Krupi i Istri. Nakon toga se vraćamo nazad, a onda ćemo formu brusiti ovdje na našem stadionu. Pred nama je mnogo posla kako sa sportske, tako i sa druge, one organizacione strane. Mi posjedujemo kvalitete ali znamo da za Premijer ligu moramo još napredovati, pokušaćemo dovesti pojačanja. U ovom momentu, ne uzimajući značaj igrača koji su ovdje, Ajdin Redžić nakon povrataka i oporavka od povrede će biti naše najveće pojačanje. S druge strane, klub očekuju ozbiljni izazovi, pronalska fudbalskog, sportskog partnera koji bi nam obećao pomoć. Teško je očekivati i prognozirati šta bi se moglo desiti ukoliko u tome ne uspemo . Prošle godine smo licencu dobili tek na drugostepenoj komisiji i sada se moramo truditi da sve probleme prevaziđemo na vrijeme.

Zoran Marić, trener Krupe uvjeren je da će ekipa ispuniti zadane ciljeve, ali dodaje da je izuzetno oprezan

-Moram da kažem da sam, s obzirom da me dugogodišnje iskustvo uči, izuzetno oprezan. Vjerujem u ekipu, verujem u klub i u ispunjenje cilja. Oprezan sam jer znam da u fudbalu ne možete da živite od minulog rada. Naša situacija je ohrabrujuća ali nije definitivna. Samo kvalitetnim  ozbiljnim radom i nastojanjem da svakog pojedinca učinimo malo boljim, možemo doći do timskog rezultata. Nadam se da ćemo u tome uspjeti, bićemo posvećeni , bićemo profesionalni, živjećemo za ostvarenje cilja i nadam se da ćemo u tome uspjeti. Dogovorili smo koliko trebamo odigrati utakmica, Ono što je meni bitno da se ti datumi orjentaciono pošutuju i da protivnici budu što bolji jer kvalitetniji rivali pokazuju koje su naše slabosti. Moja želja je da odigramo najmanje sedam utakmica  – rekao je trener Krupe Zoran Marić.

Nikola Dujaković, kapiten Krupe kaže da je atmosfera u ekipi odlična i nada se da će tako biti i u nastavku sezone. 

 Nadam se da ćemo nastaviti  i da ćemo se svi zajendo u maju radovati plasmanu u Premijer ligu jer zaista to zaslužujemo. Atmosfera u ekipi je odlična i sada moramo da se trudimo da što kvalitetnije radimo – istakao je Dujaković.