Remi Krupe i Radnika

Krupa i Radnik remizirali su u 5. kolu m:tel Premijer lige BiH rezultatom 1-1.

Prvi je zaprijeto Radnik, u šestom minutu je centrirao Huseinbašić, a Bradonjić glavom šutira preko gola. Samo dvije minute kasnije uzvratio je Palić, ali je nakon kornera sa desne strane i on šutirao preko gola.

Krupa je dosta sigurno djelovala na terenu, a novu priliku imala je u 20. minutu. Puzigaća je poslao odličnu dijagonalu za Mandića koji je izašao sam pred golmana Kozića, ali je šutirao pored gola. Sedam minuta kasnije u dobroj prilici je i Andreić, ušao je sa desne strane, povukao loptu u sredninu ali je malo kasnio sa šutom pa je njegov udarac izblokiran.

U 36. minutu zaprijetili su i gosti i to ozbiljno. Koraksić je centrirao sa lijeve strane, Zukić je bio najviši u skoku ali je pogodio prečku.

Nije ovdje bio kraj prilikama, još dva puta opasno je u prvom poluvremenu zaprijetila Krupa, oba puta preko mandića. Prvo je u 38. minutu Golubović ubacio sa Lijeve strane ali je Mandić loše reagovao iako je bio sam ispred Kozića, a samo minut kasnije isti igrač je nakon odličnog pasa Palića ponovo sam ispred golamana Radnika, ali ponovi šutira preko gola.

U 57. minutu Puzigaća  je uputio centaršut sa lijeve strane, Šubert je intervenisao i zamalo pogodio sopstvenu mrežu, ali je lopta završila u korneru. Kazna za domaće stigla je u 58. minutu. Ubacio je Huseinbašić, a onda je Zukić bio neometan i iz velike blizine je pogodio mrežu Krupe.

Krupa do izjednačenja stiže u 70. minutu. Mandić koji je u prvom poluvremenu promašio nekoliko izglednih prilika sada je sam sebi napravio priliku. Ušao je u šesnaesterac sa desne strane, prevario dva igrača, a onda je sjajno šutirao i pogodio gornji lijevi ugao golmana Kozića.

U 87. minutu, samo što je ušao u igruzategao je Blažević, ali je njegov udarac završio iznad prečke. Samo minut kasnije odlično su fudbaleri Krupe izveli akciju nakon prekida ali je Dujaković iz odlične pozicije šutirao visoko preko gola.

Već u sljedećem napadu Sjajnu priliku je imao Radnik. Poslije greške odbrane Krupe sam pred golmana Kolaka izašao je Zukić, povukao je loptu ali je golman domaćih uspio da zaustavi njegov udarac.

Uzbuđenjima ovdje nije bio kraj, Dujaković je u 90. minutu prihvatio loptu na sredini terena, uputio sjajan pas za Modića koji se izvukao iz ofsajda, a onda sam izašao pred golmana Kozića, šutirao je ali je lopta otišla pored gola.

Leave a Comment

Your email address will not be published.