KRUPA DOMAĆIN SLOBODI

Ovog vikenda se nakon reprezentativne stanke nastavlja fudbalski šampionat Bosne i Hercegovine. Krupa će u okviru 7. kola m:tel Premijer lige biti domaćin Slobodi iz Tuzle u utakmici koja je po rasporedu u nedjelju, 13. septembra, od 16.30 časova. Utakmica se igra bez prisustva publike.


Tuzlaci u kanjon Tijesno stižu sa pozicije broj 7; u šest dosadašnjih kola ostvarili su učinak od 2 pobjede, 1 remija i 3 poraza te ukupno osvojili 7 bodova, uz gol-razliku 7:6. Okosnicu ekipe trenera Gradimira Crnogorca čine uglavnom mladi igrači, a nedjeljni dvoboj će zbog žutih kartona propustiti Saša Maksimović.


S druge strane, Krupa broji 4 boda a u ovaj susret ulazi sa 11. mjesta te skorom od po jedne pobjede i remija, četiri poraza i gol-razlikom 3:9. Suspendovanih nema. Obzirom na prikazanu igru u pojedinim utakmicama bodovni saldo je trebao biti i veći, izostao je taj faktor sreće ali su svi optimisti da se uz maksimalno zalaganje i trud može doći do nove važne pobjede koja bi klub udaljila od opasne zone.


U prilog optimizmu ide i istorija međusobnih duela, koja kaže da su dva kluba se dosad sastala devet puta u ligaškim utakmicama a uspješnija je Krupa, koja je slavila u 4 navrata dok su 2 susreta okončana bez pobjednika. Postignuta su ukupno 22 pogotka, od čega je 14 završilo u mreži Slobode. Što se tiče mečeva odigranih u Krupi na Vrbasu statistika izdvaja 4 susreta: dva trijumfa Krupe, jedan Slobode i jedan neriješen ishod uz omjer golova 6:1.


Vremenska prognoza za 13. septembar nagovještava sunčano vrijeme ugodno za igru.


Konferencija za medije povodom utakmice biće održana sutra, 11. septembra u 12 časova, u prostorijama na stadionu FK Krupa.

Leave a Comment

Your email address will not be published.