Krupa gost Širokom Brijegu

Krupa će u okviru 10. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine igrati u gostima sa Širokim Brijegom. Utakmica je na programu u nedjelju, 4. oktobra od 18 časova, na stadionu Pecara. Susret se igra bez prisustva publike.

Širokobriježani se nalaze na šestoj poziciji i dosad su osvojili 14 bodova  u 8 utakmica; odnosno ostvarili su učinak od 4 pobjede, 2 remija i 2 poraza, uz gol-razliku 11:9. Na svom terenu imaju polovičan uspjeh: na pet utakmica slavili su 3 puta, 2 puta remizirali i jednom gubili. Utakmicu protiv Krupe će zbog žutih kartona propustiti zadnji vezni Zvonimir Begić.

Krupa s druge strane neće moći računati na iskusnog napadača Stefana Nikolića, koji je u prošlom kolu protiv Zrinjskog dobio direktan crveni karton i pauziraće najmanje dvije utakmice. Pred izabranicima Velimira Stojnića je teška ali ne i nemoguća misija; tri boda sa Pecare donijela bi mir pred reprezentativnu pauzu ali i olakšala posao u nastavku takmičenja.

Delegirani tim sudija čine glavni arbitar Admir Šehović iz Sarajeva. Njegovi asistenti su Boris Dujmović i Marko Zelenika (Mostar) i četvrti sudija Adis Mulahasanović iz Sarajeva. Delegat utakmice je Haris Gvozden (Sarajevo), a kontrolor suđenja je Muhamed Osmić (Maglaj).

Tokom utakmice se očekuje vedro nebo sa maksimalnom temperaturom od 15 stepeni.

Leave a Comment

Your email address will not be published.