TUZLA CITY STIŽE U KANJON

Krupa će u okviru 13. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine biti domaćin Tuzli Siti. Meč se igra u subotu, 31. oktobra od 14 časova, uz direktan prenos na kanalu Arena Sport TV. Kao i sve utakmice u dosadašnjem toku sezone i ova će se odigrati bez prisustva publike.

Donedavni konkurent za mjesta koja vode u Evropu, Tuzla City, sada se nalazi na 6. mjestu sa 17 bodova. Krupa je i dalje ispod crte, na 11. poziciji sa svega 7 osvojenih bodova i zaostatkom za 10. mjestom i zonom spasa koji iznosi četiri boda.

Ni jedna ni druga momčad za pobjedu ne zna više od mjesec dana; Tuzlaci su zadnji put slavili 27. septembra u derbiju protiv Slobode (2:1), dok je Krupa slast trijumfa posljednji put osjetila 19. septembra na Grbavici. Sve to je uslovilo i kadrovske promjene u oba tabora. Zlatana Nalića je na klupi Tuzle nedavno zamijenio Nermin Bašić, koji nije imao baš slavan debi u proteklom kolu kada je na domaćem terenu osvojio bod (1:1) protiv podmlađenog ,,autsajdera’’ Širokog Brijega. S druge strane Krupa je juče ostala bez Velimira Stojnića, njegova zamjena još se traži, a šok terapija svega par dana uoči ove vrlo bitne utakmice može se pokazati ključnom za osvajanje novih bodova, kao što se to pokazalo i pred utakmicu sa Željezničarom kada je i zabilježena posljednja pobjeda.

Dva kluba su se u Premijer ligi BiH dosad sastala tri puta, a sva tri puta uspješnija je bila ekipa Tuzle Siti sa tri pobjede.

Susret će kod gostiju zbog žutih kartona propustiti Edin Rustemović, dok kod domaćina nema suspendovanih.

Tokom meča se očekuje pretežno sunčano vrijeme sa maksimalnom temperaturom 15 stepeni.

Konferencija za medije FK Krupa biće održana sutra u prostorijama na stadionu kluba.

Leave a Comment

Your email address will not be published.