KRUPA PORAŽENA U DERBIJU PROTIV SLOBODE NOVI GRAD

Fudbaleri Krupe juče su u okviru 5. kola M:tel Prve lige FS RS poraženi na domaćem terenu od ekipe FK Sloboda Novi Grad, rezultatom 0-1. Strijelac za Slobodu bio je: Alić.

” Utakmica je završena, kao što sam i najavio sigurno jedna napeta utakmica sa psihološke strane teška za jednu i za drugu ekipu. Ono što mogu reći da smo dominirali tokom ogromnog dijela utakmice, 80% utakmice smo dominirali. Jedan trenutak nepažnje gdje iz svoje greške njima poklonimo loptu i oni zabiju jako lijep gol. Poslije tog smo pokušavali, stvarali šanse, imali dvije stopostotne šanse nismo zabili i na kraju izgubilii. Čestitam ekipi Slobode na trijumfu. Poslije 22 utakmice bez poraza u ovoj ligi doživjeli smo prvi poraz . Taj niz je morao negdje stati, evo stao je danas. Mi se okrećemo novom protivniku i u narednom periodu je cilj da osvojimo što više bodova. ” Istakao je šef stučnog štaba Krupe, Vladimir Ilić.

” Teška utakmica za nas, izgubili smo poslije dugo vremena, imali smo svoje šanse koje nismo iskoristili i iz jedne svoje greske primili gol, koji se ispostavio kao odlučujući na utakmici. Spremamo se dalje, okrećemo se novoj utakmici za vikend i nadam se da ćemo se već u Modriči vratiti na pobjednički kolosjek. ” Istakao je Miloš Perović.

KRUPA: Damjanović, Redžić, Rudan (od 55. Pavlić), Perović (od 78. Nikodinović), Đekić, N. Babić (od 67. Krneta), Mrzić, Nuhanović (od 78. Hadžić), Leli (od 78. Bubić), Đenaro, Petrović, Ristanović.

SLOBODA (NG): Todorović, Vejnović, Dodig, Abrego, Samardžić, Srepaldi (od 86. Smajić), Račić, Kesić (od 90. Radišić), Fontemači, Saletović, Alić. Trener: Darko Vojvodić.

Leave a Comment

Your email address will not be published.