KRUPA JE JESENJI PRVAK PRVE LIGE RS

U posljednjem 17. kolu prvog dijela sezone Krupa je u malom gradskom derbiju na gostujućem terenu nadigrala Željezničar Sport Team.

Slavili su izabranici Vladimira Ilića rezultatom 3:1 a da će stići do nova tri boda dalo se naslutiti na samom otvaranju meča.

Igrala se 11. minuta kada je Ognjen Đuričin pogodio za vodstvo Krupe. Rezultat se nije mijenjao do 65. minute kada Miloš Perović pogađa za 0:2, da bi pet minuta kasnije Peart Alonzo smanjio na 1:2. No, da u završnici ne bi bilo drame pobrinuo se Đuričin svojim drugim pogotkom u 74. minuti.

” Nakon poslednje utakmice, koju smo odigrali ove jeseni kada je u pitanju ligaški dio slavili sa 1:3, zasluženo pobijedili i sada što se tiče ligaškog dijela možemo da odahnemo. Utakmica je puno dinamičnija nego bilo koja druga utakmica ranije. Željezničar nas je iznenadio svojim visokim presingom ali smo uspjeli da kroz jedan dobar posjed, kroz jednu kvalitetnu igru prije svega prema naprijed, postignemo tri gola i zasluženo pobijedimo. Čestitam mojoj ekipi koja je postala i šampion ove jeseni, jednostavno kad pobijedimo 15 utakmica od 17, nema niko pravo da kaže da nije zasluženo. Ovi momci su iznijei ogroman teret i najveće zasluge idu upravo njima. Mi imamo još jednu utakmicu u srijedu, igramo kup “Dr Milan Jelić”, gdje su nam ambicije takođe najviše i nadam se da ćemo ovu jesen završiti na najbolji mogući način.” Istakao je šef stručnog štaba Krupe, Vladimir Ilić.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *